Skip to content

Microsoftbedragare med spoofat telefonnummer

Jag blev nyss uppringd av en person som hävdade att han ringde från Microsoft och att min dator var infekterad med skadlig kod.
Givetvis vill han hjälpa till att rensa bort det genom att koppla upp sig till min dator, jag förstår direkt att det är en bedragare som har kontaktat mig.

Problemet är att telefonnumret som användes +1 (213) 806 7300, faktiskt tillhör Microsoft, och bedragaren har spoofat telefonnumret.

ms

Att spoofa avsändare har varit möjligt i många år. Det är dock vanligast med e-postspoofing och SMS-spoofing där alltså avsändarna påstår sig vara någon annan än den egentligen är.
Men på senare tid har det då även blivit allt vanligare att spoofa telefonnummer.

Om du skulle bli uppringd av +1 (213) 806 7300 så är det alltså bedragare som är ute efter att lura dig och stjäla allt från kontokortsnummer till lösenord och koder som du skriver in på diverse hemsidor. Du kan välja att svara, som jag gjorde, och spela med ett tag. Då spenderar du deras tid till ingen nytta och de lyckas under tiden inte att lura någon annan.

Tänk på att ha ett uppdaterat antivirusprogram. Jag rekommenderar BitDefender som är gratis för hemanvändare. Glöm inte heller att ta regelbundna säkerhetskopior på viktig information. Jag rekommenderar Veeam Endpoint Backup och Syncovery för att komplettera.

Published inIT/teknik

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *